КнигИко.com - икономическа литература

Начало > Застраховане > Управление на риска в застрахователното дружество

Управление на риска в застрахователното дружество


Цена:  24.00 лв.

Управление на риска в застрахователното дружество

    Същността на застрахователната работа се изразява във възмездяването на случайно възникнали загуби при застрахованите. За да изпълни своите задължения във връзка с тази дейност, застрахователят трябва да разполага със съответните финансови средства. Тези средства се акумулират в застрахователното дружество чрез постъпленията от застрахователни вноски.
Застрахователните вноски се събират предварително (при сключването на застрахователния договор) и са в точно определен размер. Застрахователните плащания обаче са последващи (след възникването на застрахователните случаи) и техният размер никога не може да бъде определен точно.
Фактът, че приходите от застрахователни вноски са точно определени, а разходите - предварително неопределени, означава че съществува реална възможност разходите да надвишат приходите, т.е. застрахователят да загуби от своята работа. Тази възможност очертава риска от застрахователя.
Разумният застраховател се съобразява с риска, на който е изложен. Той предприема всички подходящи мерки, които могат да намалят риска до границата на избраната степен на сигурност.

  • Автори: Боян Илиев, Добромир Гущеров, Венцислав Василев
    Корица: Мека
  • Издател: Фабер
Поръчай книгата

Още заглавия от категория Застраховане


 
  Всички артикули от Категория Застрахованеsend Изпрати на приятел  print Разпечатай   


[Назад] [Начало] [Горе] 

Нашето предложение...
Най-добрата книга на пазара за пазара
Най-добрата книга на пазара за пазара
 11.00 лв.
10.00 лв.
visa_mastercad
footer