КнигИко.com - икономическа литература

Начало > Икономически теории > Лекциите на Сорос

Лекциите на Сорос


Цена:  10.00 лв.
Наша цена: 9.00 лв.

Лекциите на Сорос

    През октомври 2009 г. изнесох тази поредица лекции в Будапеща под егидата на Централноевропейския университет – международна институция за следдипломно обучение по хуманитарни и социални науки, която основах през 1991 г., след краха на съветската система.

Първата и втората лекция обобщават цял един живот на размисли и опит. В тях детайлно представям концептуалната рамка, от която съм се ръководел в бизнеса и във филантропията, и я прилагам по отношение на бъркотията, царяща на финансовите пазари в днешно време. Третата и четвъртата лекция изследват, поне според мен, нови територии – въпроси, свързани с етичните ценности и политическата власт, и връзката между тях. Последната лекция представя такива очаквания и предписания, каквито моята концептуална рамка позволява.

Моята цел е амбициозна. Тя е да се създаде основа за по-добро разбиране на човешките дела чрез тази концептуална рамка. Читателят ще прецени дали съм успял. Надявам се, че идеите ми ще бъдат приети в същия дух на критическо мислене, в които са представени, а не като някаква догма.

  • Aвтор: Джордж Сорос
    Брой страници: 148
    Корица: мека
  • Издател: Сиела
Поръчай книгата

Още заглавия от категория Икономически теории


 
  Всички артикули от Категория Икономически теорииsend Изпрати на приятел  print Разпечатай   


[Назад] [Начало] [Горе] 

Нашето предложение...
Най-добрата книга на пазара за пазара
Най-добрата книга на пазара за пазара
 11.00 лв.
10.00 лв.
visa_mastercad
footer